Služba za zdravstvenu zaštitu dece

Novi izgled naše službe možete pogledati na video snimku ispod teksta
Raspored rada lekara za period od 27.05.2024. do 31.05.2024. godine možete preuzeti ovde.

AKTUELNOSTI:

*Zakazivanje pregleda pedijatra preko mobilne aplikacije “Moj doktor” – uputstvo za korišćenje aplikacije možete preuzeti ovde.

**Obaveštenje za roditelje o načinu izdavanja potvrda za vrtić možete preuzeti ovde.

Obrazac potvrde za vrtić možete preuzeti ovde.

***Poštovani roditelji, pozivamo Vas da popunite upitnike o razvoju Vašeg deteta. Ukoliko primetite odstupanja u razvoju u odnosu na uzrast Vašeg deteta, molimo Vas da primerak upitnika ponesete izabranom pedijatru na kontrolu u savetovalištu. Upitnike možete preuzeti ovde

****Novi termin SUBOTOM za pregled logopeda, psihologa ili socijalnog radnika

Zakazivanje pregleda na broj telefona 069/33 – 26 – 046 ili lično.

Raspored:

Ana Aranđelović, logoped – 01.06.2024. – pre podne

Danijela Vukotić, socijalni radnik – 01.06.2024. – pre podne

Marija Đukić, logoped – 15.06.2024. – posle podne

Jasmina Kandić – Šipetić, psiholog – 29.06.2024. – pre podne

Adresa: Učiteljska br. 3

Broj telefona:

Šalter za bolesnu decu: 032/326 – 046 ili 032/325 – 717, lokal 126

Savetovalište: 032/342 – 350

E-mail adresa: ddispanzer.ca@gmail.com

Načelnik službe : dr Nataša Jovanović

Glavna sestra : vms Ljiljana Toroman

Radno vreme službe je od 07:00h do 20:00h u dve smene

Služba za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Čačak se bavi lečenjem oko 7 000 dece uzrasta od rođenja do polaska u prvi razred osnovne škole, kao i preventivnim i zdravstveno-vaspitnim radom u savetovalištu ( sistematski i kontrolni pregledi, imunizacija i edukacija). U prethodnoj godini u službi je obavljeno 101 000 pregleda. U savetovalištu za zdravu decu se sprovodi ultrazvucni skrining razvojnog poremećaja kuka, Nacionalni program za podršku dojenju kao i skrining psihomotornog razvoja dece “URD” upitnicima.

Sveobuhvatni rad na zdravstvenoj zaštiti dece obavlja 8 doktora specijalista pedijatrije, 15 medicinskih sestara ( od kojih 10 sa diplomom više škole) i 4 zdravstvena saradnika.
Timovi lekar – sestra su:

1. Dr Nataša Jovanović – ms Ana Jeveričić
2. Dr Jelena Nikolić – vms Milijana Pavlašević
3. Dr Sanja Jovanović – vms Jelena Šutrović
4. Dr Branka Romandić – vms Zorana Tomašević
5. Dr Petar Jocović – vms Ana Bogdanović
6. Dr Olivera Jekić – vms Marina Kolaković
7. Dr Verica Nićiforović – ms Vesna Lečić

Dva pedijatra su subspecijalisti, Dr Jelena Nikolić – subspecijalista gastroenterologije i hepatologije i Dr Sanja Jovanović –  subspecijalista ishrane zdrave i bolesne dece.

Pregled gastroenterologa i pregled specijaliste za ishranu možete zakazati na broj 069/33-26-046.

3 lekara su na specijalizaciji iz pedijatrije : Dr Marija Milošev, Dr Biljana Čubrijan-Ristić, Dr Ljubina Ilić.

Zdravstveni saradnici u službi su Jasmina Kandić Šipetić – specijalista medicinske psihologije i psihoterapeut ; Marija Đukić – defektolog logoped i Ana Ranđelović – defektolog logoped kao i socijalni radnik Danijela Vukotić.

Od 2021. u okviru Doma zdravlja pokrenut je Klub za roditelje dece sa razvojnim teškoćama – KLUPKO. U klubu se organizuju tribine i radionice čiji je cilj podrška roditeljima u razumevanju i prihvatanju problema koje imaju njihova deca, što pozitivno utiče i na kvalitet života dece i roditelja. Realizatori programa su pedijatar dr Olivera Jekić, psiholozi Jasmina Kandić Šipetić i Dejana Kićanović i defektolog Marija Đukić. Otvoren poziv za nov ciklus radionica je tokom cele godine a mail adresa za prijavu je timricacak@gmail.com.

U okviru razvojnog savetovališta a u saradnji sa Unicefom se sprovode porodično orijentisane rane intervencije ( PORI program ) sa ciljem stimulacije dece sa razvojnim poteškoćama i pružanja podrške porodicama. Tim za PORI Doma zdravlja Čačak čine pedijatar dr Olivera Jekić, psiholog Jasmina Kandić Šipetić i logoped Marija Đukić. Decu u program mogu uključiti pedijatri, saradnici predškolskih ustanova kao i roditelji samoinicijativno prijavom na mail adresu timricacak@gmail.com.

U našem savetovalištu se svakodnevno možete konsultovati sa socijalnim radnikom Danijelom Vukotić. Socijalni rad je humana delatnost čiji je cilj poboljšanje socijalnog, odnosno društvenog funkcionisanja pojedinca, grupe i zajednice. Socijalni radnik odgovara na krizna i hitna stanja kao i na svakodnevne lične, porodične i socijalne probleme i osnažuje pojedinca i porodicu da vlastitim snagama i mogućnostima reši svoje probleme, po principu “pomoći do samopomoći”.

Stranica u izradi…